Auditul energetic al unei cladiri urmareste identificarea principalelor caracteristici termice si energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia.

Pe baza rezultatelor obtinute din analiza termica si energetica a cladirii se vor determina si solutiile de reabilitare si modernizare termica si energetica a constructiei si a instalatiilor aferente acesteia.

Auditul energetic ajuta proprietarii (rezidentiali, comerciali sau industriali) sa determine punctele in care imobilul lor “pierde” energie si bani si cum pot fi corectate problemele detectate astfel incat imobilul sa devina mai eficient din punct de vedere al consumului de resurse.

Evaluarea rezultata in urma unui audit energetic va va arata problemele ce pot, prin adresarea si remedierea lor corecta, sa devina surse de economii susbtantiale de-a lungul timpului.

Un auditor profesionist va poate furniza o astfel de analiza, insotita de recomandari pentru remediere.

Auditul energetic implica 2 etape:

  1. evaluarea imobilului
  2. analiza detaliata ulterioara, realizata pe baza unor instrumente specifice si experienta practica a echipei noastre

Efectuarea unui audit energetic si, implicit, aplicarea recomandarilor rezultate in urma analizei imobilului, pot conduce la economii intre 5 si 30% din factura dvs. lunara de energie.
In plus, puteti preveni extinderea si acutizarea problemelor detectate, precum si eventuale riscuri pentru sanatea si siguranta dvs.